Millaisia uutisia julkaistiin Kotitapetin perustamisen aikaan?

Kotitapetti perustettiin 1900-luvun alkupuolella, tosin nimellä Boråstapeter, perustettiinhan yritys Ruotsissa. Yrityksen perusti Waldemar Andren, jonka kunnianhimoisena tausta-ajatuksena oli, että kaikilla ruotsalaisilla pitäisi olla varaa koristaa kotiaan kauniilla tapeteilla. Tämä ajatus on kantanut Kotitapettia 1900-luvun alkuvuosista aina näihin päiviin saakka ja voidaankin sanoa, että Kotitapetti oli ja on monin tavoin aikaansa edellä. Mutta millaiset uutiset sitten kuohuttivat maailmaa tuolloin, 1900-luvun alkuvuosina, kun Boråstapeter otti ensiaskeleitaan? Lue tämä aiheeseen pureutuva artikkelimme ja sukella 1900-luvun alkuvuosien uutisten maailmaan.

Titanicin uppoaminen

1900-luvun alku oli ihmiskunnalle suuren kehityksen sekä taloudellisen kasvamisen aikakautta. Tästä huolimatta tähän aikakauteen mahtuu myös suuria tragedioita, joista Titanicin uppoaminen vuonna 1912 puhuttaa vielä nykypäivänäkin. Titanicia oli pidetty jopa uppoamattomana aluksena, mutta tästä huolimatta se upposi jo neitsytmatkallaan törmättyään jäävuoreen. Titanicin mukana Pohjois-Atlantin syvyyksiin vajosi noin tuhatviisisataa ihmistä.

Liberalismin nousu

Liberalismin suosio kasvoi 1800-luvun loppu- sekä 1900-luvun alkupuolella, jolloin toteutettiin monia liberaalien toivomia uudistuksia. Vuonna 1871 Ranskasta tuli demokraattinen maa ja kaikille ranskalaisille miehille annettiin äänioikeus. Pikku hiljaa demokratia alkoi levitä muihinkin valtioihin, vaikkakaan vielä tässä vaiheessa demokratia ei koskenut naisia, sillä monien liberaalien mielestä äänioikeus oli ainoastaan veroja maksavien miesten oikeus.

Talouden vapautuminen alkoi näkyä 1800-luvulla, minkä ansiosta teollistuminen nopeutui. Samalla myös kaupankäynti eri maiden välillä helpottui ja etenkin porvareiden yhteiskunnallinen asema parani huomattavasti. Ei olekaan ihme, että Kotitapetti sai niin runsaasti jalansijaa jo heti perustamisestaan lähtien! Vaikka kaupankäynti eri maiden välillä helpottuikin jo 1800-luvulla, jouduttiin kuitenkin odottamaan vielä pitkään nykyajan verkkokauppojen mukanaan tuomaa helppoutta. Nykyisin myös Kotitapetin laajat valikoimat ovat suomalaistenkin kuluttajien ulottuvilla näppärän verkkokaupan kautta!